"Zomoetjedusstemmen"

Hieronder staat de leuke GRATIS tool om je gitaarsnaren op te kunnen stemmen, door met je muis over de snaren te bewegen.

De gitaar die je ziet is mijn allereerste gitaar. Omdat deze cursus een echte beginnerscursus is, leek het me leuk om juist deze gitaar hiervoor te gebruiken. 

Het werkt heel simpel ...

.., maar je moet er wel een beetje mee oefenen om het echt snel te kunnen! Gelukkig is het op deze manier heel eenvoudig te leren. Wanneer de snaar lager klinkt dan de snaar op het plaatje, dan draai je de snaar wat strakker met de juiste knop. En andersom, wanneer de snaar hoger klinkt dan de snaar op het plaatje, dan draai je de snaar wat losser. Dit doe je net zo lang totdat de snaar net zo hoog klinkt als op het plaatje.

Veel stemplezier!!!


TIP:
Wanneer je nieuwe snaren hebt zullen deze sneller "ontstemmen" en zul je ze dus vaker moeten stemmen. Bij nieuwe snaren is het handig om extra aan de snaren te trekken (mag best flink, maar niet te hard!) en dan een paar keer opnieuw de snaar te stemmen. Op deze manier blijven de snaren sneller op de juiste toon en "ontstemmen" ze minder vaak.


© copyright Zion Engineering (2005): Alle informatie, systematiek en lesmateriaal van deze website en gitaarcursus is onderhevig aan het wettelijk bepaalde auteursrecht. Er mag niets worden gekopieerd of vemenigvuldigd zonder overleg met de auteur.